Yayımcıdan…
Tüketim çılgınlığından bıkmış bir avuç insanın üretim için bir araya geldiği, gerçek hayatın keşmekeşine kısa bir ara verdirip düşünmeye sevk eden bu küçük dünyaya hoş geldiniz. Ruh bilimi [psikoloji] üst başlıklı dördüncü sayımız ile karşınızdayız. Bu sayının bizim için ayrı bir önemi var çünkü Evrenkent Kalemleri Dergisi 21 Aralık sayısıyla birlikte bir yıllık yayım sürecini tamamlamış oluyor. Tüm başlangıçların kendine has bir zorluğu olduğu malumdur.
Dolayısıyla bizler de bir dergi çıkarma fikrini hayata geçirme aşamasında bazı çekinceler yaşamıştık. Hem üç ay gibi kısa bir sürede içerik üretecek hem bu içeriğin düzeltisini ve tasarımını yapacaktık. Üstelik bunun için ayrılmış maddi kaynağımız yoktu. Zamanımızın önemli bir kısmı günlük yaşamın hay huyu, eğitimimiz ve maişetimizi temin ettiğimiz işimiz ile geçiyordu. Tüm bunlardan arta kalan zamanı çalışarak, okuyarak, düşünerek ve yazarak geçirdik. Çalıştık ve kendimizi “üretmek” bütününün bir parçası yaptık. İlk sayımızdan okumakta olduğunuz sayımıza doğru bakınca yazılarımızda belirli bir olgunluğa eriştiğimiz söylenebilir.
Değerli okuyucu!
Bununla birlikte yazmak üzerine daha çok çabalamamız gerektiğinin de farkındayız. Aramıza dönmesini özlemle beklediğimiz Kalemimiz Cihat Şen hâlâ askerde ancak bir kalem eksik olmakla birlikte aramıza yeni isimler dahil oldu. Yavru Kurt’larımızın sayısı da her geçen gün artıyor. Biz, kendi gök kubbemize bir hoş seda bırakmak için üretme gayretimizi sürdüreceğiz. Siz değerli okuyucularımızın varlığı bu gayretin en mühim güdülenimidir. [motivasyon]
Bu sayımızda ruh bilimi konusunu;
bilim, mimari, edebiyat gibi alanlar ile yakınlaştırdık ve yine ruh bilimi içerikli öyküler, denemeler kaleme aldık. Ruh bilimi sayımızı zevkle okumanızı diliyoruz.
Bu sayımızda da “Kulağınızda yabancı dilinizde Türkçe” birçok kelime ile karşılaşacaksınız. Köşeli ayraçlar [parantez] ya da “!” ile belirtilen kelimeler ile amacımız insanları yabancı sözcüklerin yerine Türkçelerini kullanmaya teşvik etmek veya en azından Türkçe karşılıklarının olduğunu fark ettirmektir. Bununla birlikte eksiklerimizin de bilincindeyiz. Bu yolculukta bizi destekleyerek “Evrenkent Kalemleri”ne katılmak isterseniz kapımızın sizlere de açık olduğunu bilmenizi isteriz.
Daha nice sayılarda buluşmak dileğiyle…
Esenlikle kalınız efendim.
Kalemlerimiz: İdil Rüveysa, Gaye Başsoy, Elif Küçük, Onur Yenice, Gürcan Sağlam, Şadiye Sedef Keskin, Aslı Aksoy, Ceren Nisa Akkurt, Ceren Kantekin, Meltem Nisa Töre